Peukendag

Het was weer een peukendag. We gingen op weg naar de Eysinkweg en al gelijk met een volle bierfles, die geleegd werd bij een boom. Zou dat wel smaken of liever een Jopen? Het vertrouwde vuil kwam ons tegemoet, blikjes, veel blikjes, helemaal plat gereden of niet, plastic zakjes, papier en peuken natuurlijk. Iemand had zijn (geen haar:) asbak geleegd en ik telde al zo 21 peuken op die foto.
Onderweg zagen we die prachtige klaprozen en andere mooie wilde bloemen en we hoorden de kippen kakelen bij de van ’t Hofstraat.Waarschijnlijk bij die man van het mobiliteitsgesprek afgelopen dinsdag, fantaseerden we. En zouden ze ook een haan hebben? Soms waan je je in een andere wereld, ondanks de zak vuil in je handen.
Inge haar plastic zakje met peuken waaide ondersteboven op de grond. Toch maar opgeraapt :)
Een prachtig Engels vest van bamboe en zijde vonden we bij Jongeneel. Die krijg een wasbeurt en dan heb je wat in huis!
Thuis een passende krant gevonden om de peuken te tellen: 499! Inge zat weer in de buurt met het aantal.
Zwerfgroet
Dorothé

Zwerfeindje is het verslag van Dorothé en Inge. Iedere donderdag tussen 9.00 en 10.00 uur prikken zij de buurt schoon. Loop je een keer mee? In de Stookkamer staan prikstokken, handschoenen en vuilniszakken. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om  op een andere dag je eigen zwerf eindje te doen.

Back To Top