Vorige week waren we i.v.m regen en wind blijven steken in de Stephensonstraat en die hebben we nu verder richting Einsteinplantsoen en weer terug, afgemaakt. Heel weinig zwerfvuil, geen blikje, geen plastic flesje, een verpakt mondkapje. Inge wilde het niet hebben. (?)

Hee vingergras

Daarentegen wel veel peuken. Mijn peukenzak scheurde open door een struik met doornen. Dus voor één peuk elke keer naar de zak van Inge lopen. Je moet er wel wat voor over hebben. Onderweg bezigden wij onze striptaal ‘peuk’, of ‘moet je nou kijken’. ‘hee vingergras’ en bij de kinderopvang kregen twee vrouwen les hoe je een stint moest bedienen, die opmerkten ‘goed bezig’ en ‘o jullie scheiden de peuken’ en zogenaamd leuk bedoeld, maar dat vonden wij niet leuk ‘wel een beetje doorprikken dames’ en tegelijkertijd laat hij de deur van zijn auto aan de straatkant wagenwijd open staan. ‘Niet zo goed bezig’.

Teller: 5632 peuken

Bij Frankie weer heerlijke koffie gedronken en Inge schatte het aantal peuken op duizend, ik dacht iets van zevenhonderd en Frankie ging er tussen zitten 816. Het waren er 690. De teller staat nu op 5632

Zwerfgroetje, Dorothé

Back To Top