Met heerlijk weer en windje op stap naar de Eysinkweg. Vandaag heeft het veel complimenten geregend. Volgens Inge speelde het lekkere weer, daar een rol in. Het begon al bij de sportschool, een vrouw die daar werkt wilde ons toch eens zeggen, nu ze ons zag, wat een goed werk we deden.

Waterhoentjes en Hawai hemden

Even later belandden we bij Jongeneel. Daar kwam Mieke met haar grote hond aanlopen en met een groot fietsonderdeel om in onze zak te dumpen. Ze was begaan met de jonge waterhoentjes bij de brede sloot. Die zie ik heel soms ook lopen. Erg leuk om die in zo’n drukke omgeving toch te zien

Op de Eysinkweg kwam er een man op de fiets op ons afrijden en het bierblikje in zijn hand en aan het stuur, die een verslag deed over zijn Hawai hemden. Het hemd wat hij nu droeg had hij van zijn vriendin gekregen. Hij had zoveel overhemden wel voor drie maanden. Hij bezorgde kranten en had plastic zakken bij zich om het vuil dat hij onderweg tegenkwam, in te doen. Tegelijkertijd schoof hij met zijn hand zijn grote blauwe fietstas open en gunde ons een kijkje erin. Na zijn verhaal, dat moeilijk te beëindigen was, maar we liepen toch beleefd verder, hoorden we ‘dag meisjes’.

Peuken, blikjes en een aangereden lantaarnpaal

Inge haar zakje met peuken waaide ondersteboven tot twee keer toe. Dat schiet natuurlijk niet op. Dubbel werk. Deze aflevering hadden we erg veel vuil en met name heel veel blikjes. Wel 30 stuks denk ik en onbekende merken. Onderwijl hadden we genoeg om bij te kletsen en commentaar te geven op alles wat we zagen.

De rotonde was afgebakend door pilonnen en er stond een grote gele takelwagen. Wat is daar aan de hand? Toch eens vragen waar die lui nu mee bezig zijn. ‘Hij is aangereden’. Daar werd de lantaarnpaal mee bedoeld. Ja er lopen rare mensen rond hier.

Koffie met cake en een mini-grijper

Op weg naar de Stookkamer, op weg naar de koffie!. Het eerste wat me opviel was de mini grijper bij Frankie. Ik voelde me overvallen door beroepsdeformatie. Bijna zou je de cake in de zak gooien.

De peuken geteld (283) wel minder door de enorme stortbui, denken wij. Het totaal bedraagt nu 4909.

Zwerfgroet
Dorothé

Back To Top