Speciale editie

Een speciale editie: vijf leerlingen van ECL kwamen vanochtend in de Stookkamer een maatschappelijke stage lopen. Deze was door henzelf gekozen. Eerst een kennismaking en een kort verhaal over hoe vies peuken zijn voor jezelf en de omgeving. Idem dito geldt dat natuurlijk ook voor het zwerfvuil. Van vorig jaar hadden we nog een volle zak peuken meegenomen om te laten raden. De hoogste bieder raadde 5001, maar het waren er 10.000. Daarna gingen we gewapend met grijpers en zakken richting Karwei aan de Eysinkweg om daar te starten.

Vele handen en een kapotte stok

We hadden het pand net verlaten en er kakelde ons al een kippenpootje tegemoet, die moest gelijk op de foto voor het verslag . Het waaide net iets té, erg lastig met die kleine peukenzakken en dan de opening vinden met de grijpers om je peuk te dumpen.. Het gevaar schuilt er in, dat alles eruit waait en dat gebeurde natuurlijk, maar dat werd snel opgelost door zoveel handen… Er werd nog een foto gemaakt van een prachtige zwarte sjaal met gouden stippen samen met een smerig versleten mondkapje, als tegenstelling.

Een stok begaf het, nota bene een nieuwe stok. Mijn stok heb ik toen ter bruikleen gegeven. Tjee wat voelde ik me onthand.

Rapen is verslavend!

Na afloop vertelde een jongen, dat het rapen verslavend was en een ander zei dat het rapen meeviel, veel leuker dan ie dacht.Het was gezellig met elkaar. We hebben nog even de peuken geteld 283

Totaal 3364 en 283 = 3647

Zwerfgroetje van Dorothé

Back To Top